Kouvolan kouluissa on tästä syksystä alkaen ollut yhteisö - ja digitutoreita. Koulumme on sen verran iso, että opettajista kaksi toimii yhteisötutoreina (lisäksi kaksi digitutoria). Suvi-yhteisötutorin vastuulla on oppilaiden liikkumiseen ja mm. välituntitoimintaan liittyviä asioita. Apunaan hänellä on tiimi, joka koostuu neljästä opettajasta.
Piia-yhteisötutorimme vastuulla on monialaisen oppimiskokonaisuuden "Hyvinvointia lisäämässä"ideointi ja organisointi. Yhteisötutorina toimiva Piia Rämä, josta olen blogissani aikaisemminkin jo kirjoittanut, on positiivisen psykologian asiantuntija. Hän on myös huippu työpari itselleni, kun luotsaamme työyhteisöämme kohti entistä myönteisempiä ja positiivisempia toimintatapoja.
Tänään saimme aamulla koko opejoukon kanssa nautiskella Piian ajatuksista ja johdattelusta kohti yhteisiä tavoitteitamme. Jokaisen MOK-jakson teema tulee sisältämään aiheeseen liittyvän infon lisäksi tehtäviä oppilaille sekä opettajille. Oppilaiden osuudessa kukin jakso aloitetaan koko luokan ohjatulla, yhteisellä tekemisellä ja jatketaan koulunuorisotyötekijän antamalla tehtävällä. Lisäksi oppilaat saavat myös tehtävän, jonka he voivat tehdä itsenäisesti kotona tai koulussa.
Piia on luvannut tehdä koosteita yhdessä tehdyistä jutuista: hyvinvointia voidaan lisätä myös jakamalla hyviä, innostavia asioita toisillemme.
Opettajille kohdistetun infon ja pienten tehtävien tarkoituksena on lisätä kunkin omaa hyvinvointia. Hyvinvoivilla opettajilla on hyvinvoivia oppilaita😊. Jokainen voi lähteä mukaan oman jaksamisensa ja innostuksensa mukaan.
Kiitos Piian, oma työpäiväni lähti todella hyvällä mielellä liikkeelle. Positiivinen vire säilyi koko päivän ajan, vaikka asiat ja tilanteet reksin työssä ovatkin välillä haasteisia eivätkä aina kovin mukaviakaan.
Kannattaa napata hyviä asioita ympäriltään. Ne voimaannuttavat kummasti arjessa. Tätä toivoisi muillekin!
Kuva: Piia Rämä