Vuorovaikutus tai oikeastaan sen puute tai vähäisyys on rassannut ainakin meidän työyhteisöämme viimeisen 1,5 vuoden aikana. Aikamoista perinteisen vuorovaikutuksen rajaamista on jouduttu valitettavasti määräysten mukaan tekemään.
Elokuussa kaikki koulun operyhmät olivat sitä mieltä, että tarvitsemme lisää vuorovaikutusta- muutakin kuin maskin takaa muutaman metrin päässä sanonut jutut tai Teams- palaverit, joissa reksi puhuu eikä aina onnistu jakamaan porukkaa breakout roomeihin.
Joudutaan palauttamaan pikkuhiljaa mieleen, miten toisen kanssa ollaan luontevassa vuorovaikutuksessa.
Pojo- koulutuksen (Sanna W) dioissa on seitsemän K- alkuisen sanan lista otsakkeen "Positiivinen johtaminen on vuorovaikutusta" alla. Mieleeni ei jäänyt, kenen koonti tuo oli.
"KOHTAA, KIINNOSTU, KYSY, KUUNTELE, KIITÄ, KEHU, KANNUSTA"
Tuon listan voisi laittaa muistutukseni paitsi oman työhuoneeni seinälle, myös opehuoneeseen- taidanpa tehdä niin 😊. Rehtorilla on suuri merkitys siihen, millainen vuorovaikutuskulttuuri kouluun syntyy. Hän ei kuitenkaan yksin pysty rakentamaan vuorovaikutusta ihmisten välille, vaan tarvitaan yhteistyötä ja yhteinen tahtotila.
Asetan itselleni tavoitteekseni sen, että yritän lisätä työyhteisössämme tilanteita , joissa on mahdollisuuksia aitoon, toiset huomioivaan ja toista kunnioittavaan vuorovaikutukseen. Lähtökohtina mm. on myönteisen viestinnän lisääminen, myönteiset käytännöt, tiimi- ja työryhmätoiminnan lisääminen, työnohjauksen mahdollistaminen, palaverikäytäntöjen uudistaminen. Emmekä unohda tyhy- toimintaa. Huippu tyhytiimimme on lähtenyt lisäämään vuorovaikutusta ja hyvinvointia järjestämällä mukavia ilta/iltapäivätapahtumia: listalta löytyy sieniretki, ostosilta kuohuviineineen, sulisturnaus, käsityöiltapäivä (tehdään upeita helmiheijastimia), korupaja, taideterapiailta, lukupiiri jne. Sokerina pohjalla koko talon pikkujoulut. Innostunutta ja innostavaa toimintaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti